”Hvorfor bager en blondine aldrig en dobbelt portion kage?”

”Fordi ovnen ikke kan komme op på 400 grader!”

Og hvorfor skriver jeg nu sådan noget vrøvl?

Jo, hør nu bare …

Faktisk er latter en rigtig god medicin mod nedtrykthed og stress. De hormoner der frigøres, når du griner, er med til at brænde stresshormonerne af. Et godt grin virker befriende og sætter en stopper for tankemylder og bekymringer. Specielt, hvis det er et af de ægte, spontane og dybtfølte grin, hvor du har svært ved at få vejret igen bagefter.

Og hvad kan du bruge det til?

Til at prioritere glæde!

Prøv dagligt at finde noget, som er værd at grine af. Læg mærke til, hvad der næsten får dig til at tisse i bukserne af grin, og kopier det så ofte som muligt. Se nogle sjove film. Abonnér på en side med jokes. Tilbring ekstra tid med de venner du griner højst sammen med.

Kort sagt; gå på opdagelse og prioriter sjov og grin.

Men, lad være med ligefrem at jagte glæden, og tænk i stedet på at give den gode vilkår for at opstå i dit liv. Jagten i sig selv bliver hurtigt som skrækscenen om at falde i søvn om aftenen. Hvis du er alt for fokuseret, og bare ligger der og tænker ”Sov nu, sov nu, sov NU”, så ved du, at søvnen ikke vil komme. Skaber du en god rutine, gode sovevilkår og slapper helt af, så kommer søvnen lettere.

Sæt også lidt tid af hver dag til bare at have det rart og slappe af. Sæt dig for eksempel et godt sted og find din favorit musik frem. Eller find en meditationsøvelse på nettet og lyt til den. Giv dig selv lidt tid til blot at lytte og nyde fuldt ud. Hvis du opdager, at der kommer gang i tankerne, så send dem venligt væk og fortæl dine tanker, at de må vente indtil du har tid til dem.

Sæt dig selv det mål at grine højt mindst én gang hver dag og slappe ”koncentreret” af mindst 15 minutter hver dag.

Held og lykke.